JCI Iasi

Aderare

Pasi pentru aderare si dezvoltare in JCI:

Pasul 1 – Intrarea in contact cu JCI, care se poate face prin participarea la traininguri, sedinte, evenimente, prin implicarea in proiecte sau la recomandarea unui membru JCI.

 

Pasul 2 – Exprimarea intentiei de a deveni membru JCI si completarea Cererii de aderare. Daca esti interesat sa devii membru JCI anunta acest lucru pe VP HR (Misha Veronica Miron – trulymisha@yahoo.com).

 

Pasul 3- Interviu – participarea la interviu are ca scop cunoasterea reciproca, verificarea compatibilitatii persoanei cu organizatia (misiune, viziune, valori, principii) si identificarea proiectelor sau ariilor in care aceasta vrea sa se implice.

Potentialul membru va avea de studiat Statutul organizatiei, ROI-ul, informatii despre JCI, misiune, viziune, valori. La interviu va trebui sa aduca un CV si 2 recomandari, una din partea unui membru al board-ului si una din partea unui membru JCI Iasi cu drepturi depline.

Daca raspunsul la interviu este afirmativ, dupa plata cotizatiei pe 6 luni in avans persoana devine Membru aspirant.

 

Pasul 4 – Perioada de proba (aprox. 3 luni) – in aceasta perioada membri aspiranti trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

–          Implicare in proiectele JCI

–          Participare la o prezentare a organizatiei

 

Pasul 5 – Validare de Adunarea Generala ca membru cu drepturi depline, la propunerea Boardului si semnarea aderarii la JCI

 

Pasul 6 – Propune proiecte si fii Manager de Proiect

 

Pasul 7 – Condu organizatia – principiul “One Year to Lead” in JCI. Membri cu drepturi depline au dreptul sa candideze la functii alese sau sa fie numiti in pozitii din boardurile locale. Un membru JCI poate ocupa o anumita pozitie in Board doar un an, pentru a da posibilitatea cat mai multor membri JCI sa isi dezvolte abilitatile de leadership.

Cum trebuie sa fie un membru JCI?

o   Tanar 18-40 de ani

o   Antreprenor, lider/manager in companii sau ONG-uri, liber profesionist, freelancer, tanar profesionist

o   Domiciliul, locul de munca sau calitatea de student in Mun. Iasi

Caracteristici de personalitate:

o   persoana de incredere

o   spirit de echipa

o   initiativa

o   implicare

o   orientare spre rezultate

o   leadership 

Ce oportunitati ofera JCI:

  • Oportunitati de dezvoltare prin implicarea in proiecte – Majoritatea membrilor le selecteaza pe acelea care le acopera nevoile individuale
  • Dezvoltare personala si profesionala prin participarea la traininguri – Membri JCI au reduceri la taxele de la traininguri si evenimente
  • O comunitate de oameni cu interese si valori comune
  • Networking de calitate, contacte de afaceri
  • Deschidere internationala
  • FUN si prieteni

 

Ideea este sa nu astepti sa vezi ce poate organizatia sa faca pentru tine, dar sa vezi ce poti face tu pentru tine prin intermediul organizatiei.

Documente utile:

Statutul JCI Iasi

Ghid membri JCI Iasi

Prezentare JCI Iasi

Formular de aderare JCI Iasi


Parteneri JCI Iasi