Începem anul 2020 cu un bilanț JCI Iasi 2019 în care să ne amintim cu drag toate proiectele pe care le-am desfășurat și toate evenimentele la care am fost prezenți în calitate de participanți sau parteneri.

Ianuarie 2019
 • 19 ianuarie 2019, am participat la Gala JCI Ungheni 2018, gală despre care puteți citi aici.
Februarie 2019
 • Am avut pe 21 februarie primul eveniment al anului deschis publicului larg și anume Meet JCI Iași, unde am avut ca invitați pe fostul președinte JCI România 2018, Florin Ioniță și președintele JCI România 2019, Claudia Cordea.
 • Pe 22-24 februarie, JCI Iași a organizat Conferința Președinților JCI România, primul eveniment de acest tip din istoria asociației. Pe lângă Board-ul Național și președinții locali, am avut ca invitat unul din Vicepreședinții JCI Europa 2019, Nihal Zoroğlu din JCI Turcia și care a susținut un workshop. (Vezi aici fotografii de la Conferință)
Martie 2019
 • În perioada 1-15 martie am desfășurat campania de succes „Femei pentru femei”, un eveniment caritabil unde s-au oferit aproximativ 280 de poșete/genți cu articole de igienă personală pentru femeile defavorizate sau pentru cele cu copiii în dificultate.
 • Pe 14-16 martie am fost parteneri în organizarea Conferinței Naționale de Asistență Socială Penitenciară desfășurată la Iași, de către Penitenciarul Iași.
 • Pe 23 martie, JCI Iași a participat la o campanie de împădurire în comuna Mogoșești, județul Iași, în parteneriat cu Asociația Magii Pădurilor și echipa Green Marmot

bilant jci iasi aprilie 2019

Aprilie 2019
 • În data de 10 aprilie a avut loc o donare de sânge sub motto-ul “Don’t let mosquitos get your blood first” în parteneriat cu Optymyze
Mai 2019
 • De la începutul lunii până pe 26 mai am organizat evenimentul StepUpforEurope care s-a încheiat în cadrul proiectului organizat de ICTR intitulat Tramvaiul Tinerilor. (Vezi fotografii de la eveniment aici)
 • Pe 26 mai 2019, JCI Iași a sărbătorit 13 ani de existență, 13 ani în care a creat schimbări pozitive în comunitate, a construit prietenii trainice și a jucat, joacă și va juca un rol important în dezvoltarea comunității locale.
 • Pe 25 mai am participat la evenimentul Play 4×4 organizat de JCI Constanța
 • Pe 29 mai am fost parteneri și ne-am implicat în organizarea workshop-ului lui Alex Dona, Marketing Mindset la Iași.
 • Pe 31 mai am participat la o masă rotundă. Tema acestei întâlniri a fost „Cunoaște-i, nu stigmatiza”, iar scopul acesteia a fost creșterea nivelului de informare și sensibilizare a angajatorilor din sectorul public-privat, în vederea diminuării riscurilor asociate consumului de droguri și marginalizării sociale a consumatorilor de droguri.
 • JCI Iași a propus 5 nominalizări la ediția TOYP din acest an. Cei 5 nominalizați sunt: Iulian Bulai – Politic, Juridic, Guvernamental, Mircea Meriacri – Umanitar, voluntariat, Alex Luchici – Autodepășire, Cătălin Scripcariu – Economie, afaceri, antreprenoriat și Nicoleta Hrițcu – Economie, afaceri, antreprenoriat.

bilant jci iasi mai 2019

Iunie 2019
 • Pe 20 iunie, Vicepreședintele Resurse Umane 2019, Claudia Costinoaia a demarat proiectul « Bucurii pentru copii, Ghiozdănel pentru vacanță », proiect de responsabilitate socială
 • Pe 24 iunie, am semnat un parteneriat cu Business Without Borders (BWB) Romania coordonat de Ana Laura Birhala – fost președinte JCI Iași 2011. În cadrul acestui parteneriat, JCI Iași va organiza un concurs intitulat “Creatori în Iași – Tineri antreprenori în industrii creative”, realizat în cadrul programului Iași – Capitala Tineretului din România, ce sa va desfășura în perioada august – decembrie 2019
Iulie 2019
 • Proiectul „Bucurii pentru copii, Ghiozdănel pentru vacanță” a continuat și în luna iulie, iar pe data de 11 iulie, reprezentanții JoyCamps Romania au adunat 26 de ghizodănele de la Casa de Oaspeți Sf. Nicolae, pentru copiii nevoiași din județul Vaslui.
August 2019
 • În perioada 29 iulie – 7 august 2019, președintele JCI Iași a participat în cadrul JCI European Academy din Gothenburg, Suedia, în calitate de membru al comitetului de organizare (COC)
 • JCI Iași a participat la Afterhills 2019 în colaborare cu Agențiea Naționale Antidrog.

bilant jci iasi august 2019

Septembrie 2019
 • În perioada 5-8 septembrie, JCI Iaşi a găzduit MTP-ul, unde am avut invitaţi din 3 locale partenere: JCI Stuttgart, JCI Dublin şi JCI Tarragona. Evenimentul a fost împărţit în 2 momente: primul a fost MTP Leadership Academy în perioada 5-6 septembrie când s-au organizat training-uri de comunicare şi leadership destinate tinerilor din Iaşi, iar trainerii au fost Răzvan-Ionuț Balan, Maxim Kushnir şi Pádraig Ó Rua. Al doilea moment a fost 6-8 septembrie adică MTP-ul propriu-zis având ca invitaţi pe Gabriel Comorasu şi Severin Sânzianu, preşedinte JCI Iaşi 2014. (Vezi aici mai multe fotografii)
 • Pe 22 septembrie, JCI Iaşi a înscris 4 aplicaţii la concursul JCI Romania Awards şi anume: Best Local Corporate Social Responsibility (CSR) Program – Femei pentru femei, Best Local Economic Development Program – Femei de Afaceri cu Stil, ediţia 2018, Most Outstanding Member – Misha Veronica Miron şi Most Outstanding Local President – Răzvan. Deasemenea, JCI Iaşi a înregistrat şi 3 juraţi pentru Awards, având numărul cel mai mare de juraţi trimişi de o locală.
 • Pe 26 septembrie a avut loc Adunarea Generală Electivă a JCI Iaşi şi s-a ales un nou Consiliu Director în 2020 şi anume: Bianca Ionel – preşedinte, Claudia Maria vicepreşedinte Executiv şi Răzvan-Ionuț Balan – Recent Fost Preşedinte, iar Diana Ioana va asigura în contiunare interimatul poziţiei de Trezorier
 • Pe 30 septembrie am încheiat un protocol de colaborare cu Penitenciarul Iaşi, iar asociaţia a înscris un proiect cultural în parteneriat cu Penitenciarul, Casa de cultură Mihai Ursachi şi Bilbioteca Judeţeană Gheorghe Asachi.

bilant jci iasi septembrie 2019

Octombrie 2019
 • În perioada 4-6 octombrie, președintele JCI Iași a reprezentat locala în cadrul Conferinței Naționale JCI România desfășurată la Timișoara. La Gala JCI Romania Awards, locala noastră a câștigat premiul Best Economic Development Progam pentru evenimentul Femei de Afaceri cu Stil.
 • Pe 16 octombrie am avut donarea de sânge „Give blood. Give life” în parteneriat cu Optymyze. 59 donatori au scris povestea acestei campanii de donare.
 • Pe 24 octombrie am organizat Meet JCI Iași în sala de evenimente de la Hotel Eden, iar ca invitat special am avut-o pe Alina Munteanu, președintele ales JCI Romania 2020. (Vezi mai multe fotografii de la eveniment aici)

bilant jci iasi octombrie 2019

Noiembrie 2019
 • Pe 8-10 noiembrie s-a desfășurat primul bootcamp intitulat Elevi, Tineri antreprenori în industrii creative, din cadrul concursului de antreprenoriat din care am fost parteneri, derulat împreună cu Business Without Borders, în cadrul Iași Capitala Tineretului din România 2020.
 • Am fost parteneri și am participat la evenimentul „Crește-ți afacerea! De la buget la vânzări online”, organizat de Călin Biriș.
 • Am fost parteneri la evenimentul „Seara asistenților sociali din Moldova
 • În weekend-ul 15-17 noiembrie s-a desfășurat al doilea bootcamp intitulat Studenți, Tineri antreprenori în industrii creative, din cadrul concursului de antreprenoriat la care am fost parte din organizare. La acest bootcamp, 2 membrii JCI Iași au fost mentori pentru tinerii prezenți.
 • În perioada 22-24 noiembrie 2019, JCI Iași a fost prezentă la Leadership Academy JCI România desfășurat la Cluj-Napoca, fiind reprezentată de președintele Răzvan Balan.
 • În weekend-ul 29-30 noiembrie 2019 a avut loc al treilea bootcamp din cadrul concursului de antreprenoriat și am pregătit ultimele detalii pentru concursul din decembrie.

bilant jci iasi noiembrie 2019

Decembrie 2019
 • Ne-am implicat în proiectul „Moș Crăciun, îți mai amintești de mine?” coordonat de Maura Anghel și am cumpărat jucării, dulciuri și fructe pentru copiii de la școala din satul Crucea, comuna Lungani, județul Iași
 • Am fost parte din organizarea concursului Tineri Antreprenori în Industrii Creative, concurs ce s-a desfășurat sub umbrela Iași Capitala Tineretului din România 2020, în parteneriat cu asociația Business Without Borders.

Vrem să mulțumim tuturor oamenilor care au fost alături de noi în 2019, fiecărui membru activ și aspirant care a oferit din timpul său pentru a fi aproape de noi și a crește frumos comunitatea dar și organizația noastră de suflet JCI Iași. Să avem un 2020 la fel de frumos în care să ne dezvoltăm personal și profesional și să devenim cetățeni activi autentici pentru comunitatea din Iași și nu numai.