T.O.Y.P. este unul dintre cele mai renumite programe JCI la nivel international, prin care sunt recunoscuti si promovati liderii cu impact pozitiv în societate, ce devin modele pentru generatiile urmatoare.

În editia 2016, unul dintre cele 10 trofeele nationale pentru Ten Outstanding Young Persons a ajuns la Iasi! Georgiana Vieru este câstigatoarea cu care ne mândrim si despre care puteti citi aici.

Va invitam sa va implicati cu totii în campania TOYP 2017! Daca stiti un român cu rezultate remarcabile, nominalizati-l aici! Trebuie sa aiba minim 18 si maxim 39 de ani, împliniti în 2017 si impact pozitiv în comunitate. Poate fi din orice judet.

Cum se desfasoara TOYP?

 1. Pâna în 15 august, în fiecare an sunt nominalizati români cu rezultate deosebite si impact pozitiv în comunitate, în 10 categorii: Economie, Afaceri, Antreprenoriat/Politic, Juridic, Guvernamental/Academic/Cultural/Moral, Protejare Mediu/ Protectia copiilor, Pace, Drepturile Omului/ Umanitar, Voluntariat/ Stiintific, Tehnic/ Auto-depasire/ Inovatii Medicale.
 2. Cei mai remarcabili 10 dintre acestia câstiga trofeul TOYP national, fiecare e premiat în Gala TOYP România, care va avea loc în 7 Octombrie, la Constanta si participa la competitia internationala din 2018, în Goa, India.
 3. Criteriile dupa care alegem finalistii sunt:
  – Cât de bine candidatul exemplifica valorile JCI, de cetatean activ,
  – Masura în care realizarile candidatului sunt în beneficiul comunitatii, natiunii sau lumii,
  – Cum reuseste candidatul prin realizarile sale si prin modul sau de actiune sa devina model pentru altii.

Prin promovarea acestor tineri, care exceleaza în domeniile lor, amplificam importanta liderilor responsabili social. Povestile lor de success, care implica viziune, perseverenta, determinare si ingeniozitate, servesc drept model celorlalti, inspira spre crearea de lideri mai buni si spre dezvoltarea societatii.

Aici puteti vedea câstigatorii mondiali din anii ’80 încoace.

Stiati ca:

 • Primele editii TOYP s-au întâmplat în anii ’30 în S.U.A., pe vremea când doar barbatii erau promovati ca lideri în comunitate si se numea „Ten Outstanding Young Men”?
 • Din 1983 încoace, de când proiectul a devenit international, au fost premiate aproape 300 de persoane din 57 de natiuni, toate premiate înainte de vârsta de 40 si înainte de a fi atins o recunoastere internationala?
 • Cei mai renumiti câstigatori sunt : John F. Kennedy, Elvis Presley, Jackie Chan?

2017 e al doilea an în care TOYP are loc în România.

„Finalistii TOYP România vor fi înscrisi în competitia internationala din 2018, desfasurata în Goa, India. Avem ocazia de a cladi o imagine pozitiva a României peste hotare.” a subliniat Cristina Cerga, UN & External Affairs Committee Member, în JCI.

Ne bazam pe voi ca si gasim tinerii cu cel mai constructiv impact în societate.

Hai sa ne susinem si promovam oamenii valorosi!

Nominalizeaza un român remarcabil si ajuta-ne pe noi toti sa învatam de la el sau ea, sa ne simtim inspirati si încrezatori ca #SePoate!

Nominalizeaza un român remarcabil, ca sa-i aratam ca suntem mândri de el sau ea, ca #AMeritatEfortul pe care l-a depus si-l încurajam sa continue sa exceleze!

Nominalizeaza aici pâna în 15 august 2017!

Echipa TOYP 2017

Persoana de contact: Diana Balta, PM TOYP JCI Iasi
Tel: 0740 823 434
Email: dmihalcea_2002@yahoo.com