23 Ianuarie 2008

Fata de presiunea politica si mobilizarea germana pentru boicotarea produselor Nokia, societatea romaneasca, beneficiara a fabricii ce se va inaugura langa Cluj Napoca, trebuie sa ofere un raspuns. Junior Chamber International Iasi (JCI) indeamna romanii sa cumpere produse Nokia, fabricate in Romania, pentru a sprijini moral si economic aceasta investitie.

In ultimele zile, zeci de mii de persoane au protestat la Bochum in Germania fata de inchiderea fabricii Nokia si relocarea unitatilor de productie langa Cluj –Napoca. O serie de lideri politici germani, cum ar fi ministrul pentru protectia consumatorului, Horst Seehofer, au facut apel la boicotarea telefoanele Nokia.
In plus, ministrul social-democrat al finantelor, Peer Steinbrück, a denuntat “capitalismul de caravana” in care companiile trec dintr-o tara in alta.
Insusi premierul Angela Merkel a declarat ca decizia Nokia este de “neinteles”, in timp ce premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Jurgen Ruttgers, sustine ca muncitorii romani nu sunt ‘mai flexibili, mai harnici si mai cinstiti’ decat cei nemti.

Fata de presiunea politica si mobilizarea germana pentru boicotarea produselor Nokia, societatea romaneasca, beneficiara a fabricii ce se va inaugura langa Cluj Napoca, trebuie sa ofere un raspuns. Junior Chamber International Iasi (JCI) indeamna romanii, tinerii si oamenii de afaceri sa cumpere produse Nokia, fabricate in Romania, pentru a sprijini moral si economic aceasta investitie. Credem ca este nevoie ca liderii importanti din Romania sa ia atitudine, pentru a dovedi ca apreciem investitorii straini, importul de tehnologie si know how . Apreciem ca Nokia are dreptul sa se mute in tara noastra, fiindca aceasta decizie se inscrie in cadrul regulilor si a spiritului competitional agreat de Comunitatea Europeana. Consideram ca societatea romaneasca, lipsita taxele de import pe produsele Nokia, in urma aderarii la UE, trebuie sa beneficieze de avantajele pietei libere europene. Avem nevoie de o piata adevarata si o prima dovada este mutarea Nokia in Romania. Sprijiniti sosirea Nokia in Romania!

Despre JCI. Ce reprezinta JCI?

Junior Chamber International (JCI) este cea mai importanta organizatie pentru tinerii lideri si antreprenori din lume. Misiunea acestei organizatii este de a contribui la binele comunitatii prin formarea de Lideri autentici si Antreprenori. Junior Chamber International desfasoara si in Romania proiecte pe 4 mari arii: Afaceri – Dezvoltare Individuala – Internationalism – Comunitar-Social.

JCI a aparut acum 90 de ani in SUA ca un club de networking si dans creat de tineri care isi doreau sa schimbe in bine comunitatea locala. Dimensiunea internationala a venit dupa al doilea razboi mondial, acum 63 de ani, cand JCI a fost fondat la nivel mondial sub acest nume, cu o misiune umanista si de intelegere intre culturi: “societati mai bune, create de catre lideri mai buni”.

JCI functioneaza in Romania din 2002 in Bucuresti (grupul de initiativa) si din 2003 in 5 orase din tara – Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta si Iasi. La nivel national partenerii JCI in Romania sunt cei traditionali: Camera de Comert si Industrie a Romaniei, respectiv cele locale pentru fiecare organizatie locala a JCI, AIESEC, Junior Achievement, care furnizeaza Asociatiei tineri alumni.