Buni trebuie sa fim mereu, nu numai in preajma sarbatorilor….JCI Iasi a incercat insa, ca macar in ajunul Pastelui sa aduca o clipa de bucurie in vietile unor oameni care au cu adevarat nevoie de ajutor.
         Am ramas placut impresionati, cand in urma unui apel lansat in cadrul comunitatii, am reusit sa strangem mai multe pachete cu alimente, haine, incaltaminte si alte obiecte ce au fost donate unor oameni nevoiasi din comuna Puscasi, judetul Vaslui.
         Colegii nostri, Laura si Petrus, s-au oferit voluntari pentru impartirea bunurilor ce s-au dovedit a fi cantitativ infime pentru necesitatile reale ale locuitorilor comunei. A fost o experienta unica in care au avut parte de momente cu adevarat intense, o parte dintre ele surprinse in fotografii.
         Toate hainele primite erau curate si nici nu am vazut rupturi. La fel de frumos este ca a durat cateva ore bune pana sa le terminam de impachetat, ceea ce inseamna ca oamenii au fost generosi. Le-am impartit pe varste, la copii si pe marimi, la adulti. Au fost si multe jucarii, majoritatea in stare buna. Alimentele le-am impartit batranilor singuri si familiilor cu mai multi copii, care, am considerat noi ca aveau mai mare nevoie.
         Mare parte din ceea ce au vazut si simtit Laura si Petrus, impartind aceste pachete, nu a putut fi surprins de camera foto si nici nu a putut fi descris in cuvinte. O emotie puternica si frustrarea ca nu poti face mai mult…
         Datorita membrilor JCI, cei doi au reusit totusi sa aduca un zambet pe fetele unor oameni cinstiti, carora lucrurile marunte ale vietii le provoaca inca o bucurie sincera. Astfel, mai multi copii din comuna au primit haine si jucarii: desi fetita cea mica a unei familii de oameni seriosi si modesti avea 6 ani, hainele pentru varsta ei ii erau mult prea mari.
         Intr-o situatie deosebita au gasit si trei surori cu varste de liceu care, in secolul XXI invata la lumanare, intr-o casuta foarte mica. Erau acasa doar doua dintre ele impreuna cu mama lor. Cea de a treia se dusese sa faca baie la o vecina.
         Laura si Petrus au reusit ca, macar pentru putin, sa aline suferinta a trei frati minori, a caror mama tocmai se batuse cu un alt satean. Au ajuns la fata locului chiar in urma scenelor de violenta petrecute desigur sub ochii inspaimantati ai celor mici. Au gasit femeia intinsa in mijlocul strazii, iar copiii plangand in jurul ei. In timp ce le dadeam jucarii si hainute din masina, mama lor era luata de mascati. Nu am vazut in ochii acestor copii, rautatea pe care ti-o aduc necazurile si violenta. Plecand, i-am zarit, prin geamul casei, cum probau hainutele, ajutati de bunica lor.
         Bunurile stranse de JCI Iasi au ajuns si in casele catorva batrani din Puscasi: Am facut o bucurie foarte mare unei batrane singure, cu malformatii la maini. Unui veteran i s-au luminat ochii albastri atunci cand a vazut cadoul, desi de departe parea inert..
         Impreuna am reusit sa smulgem un zambet acestor oameni care, inaspriti de viata pe care o duc, au uitat parca sa fie fericiti. Prin zambetul lor, acesti oameni simpli, ce au trait cu inocenta unui copil bucuria cadoului, multumesc din suflet comunitatii JCI Iasi. Fiecare lucrusor a contat si fiecare gand bun a ajuns in casele si in inimile lor.
         O experienta din care fiecare e liber sa traga concluzii si care ne indeamna sa fim mereu buni, nu doar din an in Pasti.

Petru?, Laura, Constantin, Vlad, Lavinia, Iulian, Ana Maria, Felicia, Dan, Alina, Simona, Lucia …