Junior Chamber Iasi este o organizatie non-guvernamentala de tineri antreprenori si profesionisti afiliata platformei internationale Junior Chamber International (JCI). Avand peste 200.000 de membri activi in peste 120 de tari si milioane de alumni care se implica in numeroase proiecte si programe de dezvoltare, JCI militeaza pentru implicarea tinerilor in viata economica, politica si sociala a comunitatii lor. Peste tot in lume, membrii JCI sunt tineri antreprenori, liber-profesionisti, factori de decizie cu functii administrative, politice sau manageri si directori de departamente din companii, din mediul academic, jurnalisti sau studenti cu varsta cuprinsa intre 18 si 40 de ani.

Cum am inceput?

Organizatia Junior Chamber International a fost infiintata in 1915 in SUA ca un club de networking si dans creat de tineri care isi doreau sa schimbe in bine comunitatea locala. Dimensiunea internationala a venit dupa al doilea razboi mondial cand JCI a fost fondat la nivel mondial sub acest nume, cu o misiune umanista si de intelegere intre culturi: “societati mai bune create de catre lideri mai buni”.
In Iasi JCI a fost infiintat legal in anul 2006 pentru a-i sprijini pe tinerii intreprinzatori in demersul lor de a deschide o afacere, de a se dezvolta si afirma pe piata si pentru a crea o retea de networking si cooperare intre antreprenorii ieseni. Organizatia are patru arii de activitate: antreprenoriat, dezvoltare personala, comunitate si internationalism.