În data de 10 octombrie 2015 (începand cu ora 10:00) s-a desfasurat evenimentul CSR marca JCI Iasi, “Workshop CSR – Comunitatea ne priveste”.

Gazda acestui atelier de discutii si dezbateri a fost Optymyze Iasi, întalnirea desfasurandu-se în cadrul complexului Palas Iasi (UBC 3 – etaj 5, Sediul Optymyze).

Ne-am reunit într-un spatiu cu aer industrial, pentru a discuta despre modurile în care ne putem implica în proiecte de responsabilitate sociala, pentru a constientiza avantajele implicarii în astfel de proiecte, dar mai ales, pentru a întâlni si asculta speakeri cu rezultate de exceptie în acest domeniu al responsabilitatii sociale corporative.

Speakerii invitati în cadrul acestei prime editii au fost (în ordinea prezentarilor): Ioana Szatmari (Coordonatorul programului de CSR al Asociatiei pentru Relatii Comunitare Cluj), Ciprian-Mihai Paius (Directorul Executiv al Fundatiei Comunitare Iasi) si Mona Nicolici (Managerul Departamentului Sustenabilitate al companiei OMV Petrom).

Workshop-ul a fost structurat în 2 parti importante, prezentarile speakerilor, care au fost generoase în informatii utile, si exercitiul practic, coordonat de cei 3 speakeri; exercitiul a încurajat participantii (organizati in 3 grupe de lucru) sa interactioneze direct cu cei 3 invitati si sa discute pe baza proiectelor gândite în timpul alocat.

Workshop-ul a reunit 60 de participanti, reprezentanti ai companiilor locale interesate si implicate în activitati CSR, dar si persoane fizice interesate de acest domeniu si de colaborarea cu ONG-uri locale. Totodata, participantii au rezonat si cu cauza care a dat nastere acestui eveniment, anume sustinerea Fondului de Burse JCI Iasi, creat cu scopul de a ajuta copii defavorizati din mediul rural sa îsi continue studiile. Suma finala în valoare de 5521.22 lei a fost stransa din taxa de participare, sponsorizarile obtinute din partea celor 18 sponsori si parteneri, licitatia de tablouri, donatiile directe în cadrul evenimentului cât si cele din urna expusa în Ceainaria CTS – Complex Palas Mall.

Dorim sa adresam multumiri pe aceasta cale celor 3 invitati speciali, care au dorit sa împartaseasca din experientele lor, sponsorilor si partenerilor (Optymyze, RomSoft, Train2Perform, Regina Maria, Tymbark, Redu, Blanca, Catelier, Sophia, Mios, Bucium, CTS Corner, Impact FM, ThinSlices, moodmag.ro, zilesinopti.ro, Corporate Business Event, RomaniaPozitiva, inOras.ro, evenimente.biz, IasiFun, STIRIONG.RO) si tuturor celor care au participat la acest eveniment CSR, fara de ajutorul carora Fondul de Burse nu ar fi avut continuitate si în anul 2015.

12087226_1073062082704239_8068915848010563760_o